Topsport.bg публикува мненията ви без редакция.

Барса не е велика. И никога не е била. Хартиеният тигър, наричан "Дрийм тийм", навремето като действащ еврошампион отпадна от първия си съперник-ЦСКА Москва, след като падна с 2-3 на Ноу Камп. По-позорно отпадане на европейски клубен шампион историята не познава...


На следващата година, т.нар. "Дрийм тийм" излезе срещу Милан, за когото отсъстваха Костакурта, капитанът Барези и трикратния носител на Златната топка Марко Ван Бастен. Крайният резултат бе 4-0 за италианския отбор. Без коментар.


Едва ли някой може да забрави друг "славен" момент от историята на ФК Барселона. През сезон 1997-98 каталунците загубиха с 0-4 на собствения си стадион от Динамо Киев в груповата фаза на Шампионската лига.


И ако си мислите, че мачовете с ЦСКА и Динамо са единствените резили на Барселона, много се лъжете. През 1986 "блаугранас" играха финал за КЕШ на практика пред своя публика-в Испания, на стадион "Рамон Санчес Писхуан" в Севийя срещу румънския Стяуа. Въпреки тези благоприятни обстоятелства, Барса не успя да бие отбора от Букурещ-0:0 в редовното време и продълженията и се стигна до дузпи. Там барселонци отново се представиха подобаващо след като изпуснаха и 4-те дузпи които биха и в крайна сметка загубиха с 0-2 от румънския гранд, който дори си позволи лукса да изпорти от бялата точка. Кой български любител на футбола пък може да забрави, че през 1976г. Барселона допусна 5 гола в своята врата от отбора, станал известен по-късно като "футболните идиоти на Европа"-Левски София?


Своята втора европейска купа, с която изпревари величия във футболната игра като Астън Вила, Селтик и ПСВ Айндховен, отборът от Каталуня извоюва не без помощта на активната съдийска подкрепа срещу своите най-големи съперници-Челси(несправедлив червен картон на Дел Орно), Милан (чист отменен гол на Шевченко, с който общият резултат ставаше равен), Арсенал (засада при атаката, след която Леман получи червен картон; засада при един от головете).


Един измислен отбор, любимец на медиите и на футболните съдии. Това е ФК Барселона, който се има за повече от клуб.