Манчестър Юнайтед постави главата на Брендън Роджърс на дръвника. Това е изводът след голямото дерби от 16-ия кръг на Висшата лига между „червените дяволи" и Ливърпул. Домакините показаха убийствен ефективност в атака и спечелиха с категоричното 3:0.

Иначе „мърсисайдци" бяха тези, които първи създадоха опасно положение. Са мото начало Шкъртел стреля с глава след центриране от статично положение, а Джоунс изчисти почти от голлинията.

В 10-ата минута Стърлинг бе много близо до това да открие резултата. Той получи извеждаш пас и остана сам срещу Де Хеа, но вратарят спаси удара му.

В ответната атака Юнайтед поведе. Валенсия счупи кръстовете на трима играчи отдясно и с ниско центриране към дъгата на пеналта намери Руни. Последният  с точно премерен шут преодоля Джоунс.

6 минути преди края на полувремето Мата удвои, но този път след сериозна съдийска грешка. Йънг излъга Хендерсън и центрира, Ван Пери отклони леко с глава към Мата, който отблизо насочи топката във вратата. При повторението обаче ясно се видя, че испанецът в бил в явна засада при паса на холандския нападател.

Ливърпул можеше да изравни малко след началото на втората част, но тогава на сцената излезе Давид де Хеа, който бе обявен и за Играч на мача. Еванс направи левака грешка връщайки една топка назад, която отиде у Стърлинг. Той се опита да преодолее Де Хеа, но испанският страж пак показа невероятен рефлекс и спаси.

В 67-ата мин, Де Хеа отново отчая нападателите на противника. Тогава стражът изби с плонж удар от упор на междувременно влезлия като резерва Марио Балотели.

По подобие на първото полувреме, Юнайтед вкара гол малко след положението в полза на гостите. В 71-ата защитата на Ливърпул сбърка и предостави топката на Мата, който напредна с нея в предоставеното му пространство. Испанецът напредна и пусна по крилото към Руни. Последния опита центриране, което бе лошо избито от Ловрен. Топката пак отиде у Мата, който този път потърси Ван Перси отдясно и той преодоля заблудения Джоунс за 3:0.

Последваха още една-две добри атаки за Ливърпул, които послужиха само, за да се затвърди страхотният ден, който Де Хеа имаше тази вечер.

С успеха си „дяволи" остава на третото място, докато Ливърпул пак си е в средата на подреждането.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЛИВЪРПУЛ 3:0

1:0 Руни (12')

2:0 Мата (40')

3:0 Ван Перси (71')

Манчестър Юн: Де Хеа, Валенсия, Джоунс, Еванс, Йънг, Карик, Фелайни, Мата, Руни, Ван Перси, Уилсън.

Ливърпул: Джоунс, Шкъртел, Ловрен, Джонсън, Морено, Хендерсън, Алън, Джерард, Коутиньо, Лалана, Стърлинг.