Опитният играч на Славия Саша Симонович, както и македонският полузащитник Славчо Георгиев отпътуваха с отбора за първия подготвителен лагер, който започва от тази вечер в Правец. Двамата бяха желани от чуждестранни тимове, но засега ще продължат работата си с "белите".

Симонович трябваше да пътува за Гърция, където да се присъедини към местен втородивизионен отбор, но трансферът пропадна. Георгиевски пък вероятно ще замине на проби по-късно този месец в отбор от германската втора лига - Падерборн или Ерцгебирге (Ауе), за което Топспорт.бг многократно информира.

"Засега и двамата са при нас. Знаете как е при трансферите, може да стане, а може и да се провали в последния момент. В момента търсим ляв бек, който се оказва доста дефицитен пост откъм футболисти. Това е единствената позиция, в която може да
вземем нов играч", коментира старши треньорът на Славия Стевица Кузмановски.

30 души заминаха за първия лагер в Правец, включително и дошлите на проби Атанас Чипилов (от Ботев), Галин Иванов и Симеон Мечев (от Берое), Георги Коруджиев (от Шопрон, Унгария), Галин Богданов от юношите (старша възраст) и Георги Вучков от Балкан (Ботевград).

Наставникът на Славия заяви, че за втората част от подготовката, която започва на 3 февруари и ще бъде в Турция, трябва да заминат 27 футболисти. Бразилският нападател Елтон вече тренира наравно с останалите в отбора и няма проблеми със старата си контузия. В началото на февруари и Дениран Ортега трябва да започне тренировки, а през март и Радослав Рангелов.

"Нормално е да се контузи Елтон. Първо, от това скитане на проби тук и там, не е провел нормална подготовка. Второ, като нападател, той е постоянно атакуван от защитниците, дърпат го, събарят го. Така резултатът е на лице", обяснява Кузмановски.

Междувременно Славия смени един от съперниците си за лагера в Турция, като на 13 февруари вместо със сръбския ОФК Београд, ще играе с шампиона на Черна гора Зета (Голубовци). Останалите проверки са с корейския ФК Сеул (Южна Корея) на 6 и на 9
февруари с руски клуб, а на 16 февруари с шампиона на Словакия МФК Жилина.

Наставникът Стевица Кузмановски заяви, че се надява да бъдат уредени още една или две проверки, в които да изпробва резервите и младите в тима. Според него, идеални за това са руските клубове, които водят на подготовки по 35-40 души и имат достатъчен ресурс за повече от един състав.