Финалния щурм на Анди Мъри към заключителния Мастърс на ATP в Лондон продължава с шеста поредна победа. Походът на шотландеца започна на турнира във Виена, а във Валения продължи и срещу Фабио Фонини с 6:2, 6:2 във втори кръг.

За момента Анди затваря осмицата на най-добрите тенисисти през сезона, които ще си оспорват трофея в английската столица. Зад него дебне и Григор Димитров.

Мъри стъпи мощно в двубоя с Фонини и набързо предреши откриващия сет с аванс от 4-0. Шотландецът не свали темпото и дори имаше сетбол при 5-2, но в крайна сметка се наложи да прилючи спора на свой сервис в следващия гейм.

Във втория сет Анди продължи да поддържа непосилен за италианеца ритъм. Фонини веднъж се спаси от пробива при 1-1, но Мъри не спря да упорства и удари следващия му сервис гейм за 3-2. Нататък съперниците без особени затруднения задържаха подаванията си до 5-4, кога двукратният шампион от Големия шлем трябваше да сервира за мача. Мъри безпроблемно си проправи път до два поредни мачбола и материализира още първия.

За Анди следващото препятствие е доста внушително - 203-сантиметровият Кевин Андерсън, който продължи след отказване на Мартин Клижан заради травма в китката.