Колкото повече време минава откакто Григор Димитров се раздели с треньора си Роджър Рашийд, толкова по-големи стават слуховете за наследник на австралиеца. Последната бомба бе хвърлена в социалната мрежа Туитър. Фенове уж били забелязали нашия да тренира с големия Иван Лендъл във Флорида, пише „Меридиан мач”.

Снимка обаче така и не се появи. Интересно е, че носителят на осем титли от Големия шлем бе спряган за треньор на Гришо веднага, след като българинът отпадна безславно от „Уимбълдън". Въпреки това слуховете пораждат съмнения заради начина, по който Лендъл се раздели с предишния си възпитаник Анди Мъри. Двамата работиха заедно между 2012 и 2014 г., като в този период Мъри записа най-големите успехи в кариерата си. Под ръководството на чеха шотландецът стана олимпийски шампион в Лондон и спечели „Уимбълдън" и US Open. Миналата година Лендъл и Мъри се разделиха, като легендата поясни, че не може да обърне достатъчно време на тенисиста, тъй като мрази дългите пътувания.

Именно това поражда големи съмнения дали Лендъл ще приеме предизвикателството да върне нашия Григор Димитров сред претендентите за титлите от големите турнири. Следващата надпревара, в която Гришо ще вземе участие ще бъде във Вашингтон от 1 до 9 август.