Саманта Стосър спечели титлата на тенис турнира в Страсбург.

Австралийката реализира пълен обрат с 3:6, 6:2, 6:3 срещу представителката на домакините Кристина Младенович, слагайки край на надеждите ѝ за първи трофей на ниво WTA.

За 31-годишната австралийка това бе седма турнирна победа в нейната кариера, както и първа такава от началото на настоящия сезон. Този триумф бе първи за Стосър на червени кортове, след като досега бе печелила на тази настилка единствено състезанието в Чарлстън, което се провежда на зелен клей.

Срещата започна с предимство за французойката, която отрази брейкбол в откриващото си подаване, след което проби и малко по-късно вече водеше с 3-0. Австралийката бързо отвърна на удара с рибрейк и равенство в резултата, но в този момент последва поредният обрат и Младенович измъкна първия сет след нова серия от три поредни гейма.

Постепенно Стосър успя да стабилизира сервиса си и до края на срещата не позволи да се стигне до нов пробив в нейните подавания, отразявайки и двете възможности, до които достигна Младенович. От своя страна австралийката спечели общо три пъти сервис гейма на противничката си и след близо два часа игра се поздрави с крайната победа.