Пабло Куевас се класира за четвъртфиналите на турнира с награден фонд $1,022,255 в Куала Лумпур, след като успя да преодолее съпротивата на Иван Додиг, надигравайки го с 3:6, 7:5, 7:5 в двубой, в който уругваецът трябваше да спасява цели осем мачбола.

Хърватинът получи три шанса за пробив при 5-3 в решителния трети сет, които пропусна след няколко грешки в близост до мрежата и в крайна сметка позволи на своя съперник да задържи подаването. Още в следващия гейм Додиг сервираше за спечелването на срещата, когато последваха още пет отразени мачбола, уругваецът проби и малко по-късно се поздрави с победата, измъквайки 10 от последните 11 разигравания в двубоя.

За Куевас това ще бъде трети четвъртфинал от началото на сезона, а интересна подробност от статистиката е, че той достигна до предишните си два в Бостад и Умаг, а след това спечели титлата и на двата турнира.

В опит отново да преодолее тази фаза световният №37 ще се изправи срещу победителя от срещата между Жулиен Бенето и Филип Краинович.