Българската национална телевизия събра рекорден брой зрители пред екрана в събота вечер, когато излъчи пряко мача България – Италия от квалификациите за Евро 2016. По данни на ГАРБ, оспорваната среща, завършила 2:2, е била гледана от 654 000 зрители в ефира на БНТ 1 и БНТ HD.

Това прави националната телевизия първа по гледаемост във времето, в което мачът е бил показан пряко, със среден рейтинг от 9,4% във възрастовата група 4+ години. Други над 50 000 зрители са проследили развоя на двубоя на live stream в интернет страницата на БНТ.

От юни до октомври националната телевизия ще излъчи всички квалификационни мачове на националния отбор на България за Европейското първенство по футбол през 2016 г., което ще се проведе във Франция. Следващият мач на националите е на 12 юни срещу Малта.

БНТ ще продължи и традицията да предизвика феновете да станат треньори на отбора ни за ден преди всеки от мачовете на националите. Във Фейсбук страницата „Футбол по БНТ“ всеки, който пожелае, ще може да подреди своята идеална единадесеторка по схемата 4-4-2.