Купата на България по волейбол ще има нов носител. Левски Бол  отстъпи на Монтана с 0:3(24:26, 22:25, 20:25) гейма в полуфинална среща от турнира, предаде bgvolleyball.com.

Бронзовите медалисти от Суперлигата платиха много скъпа цена, за да достигнат до битката за трофея. Разпределителят Георги Братоев и центърът Иван Латунов напуснаха принудително срещата поради контузии в глезените. По този начин волейболистите на Монтана ще се опитат да спечелят първа Купа на България в своята история с доста променен състав.

В един изключително равностоен гейм, развръзката настъпи в самия край. Първо Сините имаха възможност да затворят гейма при 24:23, но блокадата на Монтана спря Методи Ананиев и равенството бе възстановено. Отново блокадата бе ключовия елемент в следващите две разигравания като първо в капана на волейболистите на Монтана попадна Методи Ананиев, а след това и Велизар Чернокожев и така бронзовите медалисти от Суперлигата затвориха гейма с 26:24.

Окрилени от спечелената първа част, волейболистите на Монтана поведоха на два пъти с по 3 точки, но Сините бързо се връщаха в гейма. Отборът на Монтана нанесе много тежък удар в края на гейма, след силна серия на Георги Братоев от начален удар. Разликата набъбна на 4 точки при 22:18, но добро изпълнение на сервис от Мартин Атанасов доближи Сините на само точка от съперника си 21:22.

Много тежък начален удар на Николай Николов даде възможност за контраатака на Монтана и Минчо Минчев сложи точка на спора при 25:22. Съпротивителните сили на миналогодишния носител на Купата на България приключиха в третия гейм. Сините така и не успяха да намерят продиводействие срещу много добре представилия се диагонал на Монтана Минчо Минчев и след успешна атака на Златко Кьосев логично отстъпиха с 20:25.