Звездата на Ливърпул-Филипе Коутиньо призна, че напрежението в клуба се е покачило след тежката загуба в голямото дерби с Манчестър Юнайтед.

Според бразилеца, предстоящият първи мач от груповата фаза в ЛЕ срещу Бордо е много важен за самочувствието на отбора, пожелавайки си изразителен успех срещу жирондинци.

„Много е важно да започнем с успех в Лига Европа", заяви Филипе пред официалния сайт на клуба.

„Знаем колко важно е това в подобен тип турнири и всички сме изцяло фокусирани върху тази цел. След две поредни загуби във Висшата лига, напрежението от страна на медии и фенове нарасна. Трябва да започнем да правим нещата както трябва и да постигнем добри резултати".

„Изключително важно е да запазим спокойствие, защото кампанията едва сега започва. Сезонът е много дълъг и може да се случи всичко. Висшата лига е трудно първенство- всички отбори са много добри и сме наясно, че непрестанно ще има възходи и падения".

„Освен спокойствие, на нас ни е нужна и много работа, за да се поздравим с положителни резултати. Разполагаме с добър отбор, който има сериозна основа за своето усъвършенстване. Просто е необходимо да избегнем правенето на едни и същи досадни грешки", завърши с обширното си интервю Коутиньо.