Голмайсторът на Славия Тодор Колев e почти сигурен за Рапид (Букурещ), научи "Топспорт".

Треньорът на румънския гранд Кристиян Бергоди харесал тарана, след като изгледал няколко негови мача на запис. Сериозни кандидати за подписа на Колев бяха Партизан и Ерцгебирге (Ауе), но значително по-добрата оферта от Букурещ отказва за момента сърбите и германците от борбата за Тошко.

Очаква се трансфера на играча в Рапид да бъде обявен официално най-късно до сряда. Тодор Колев не взе участие в контролата на Славия с Видима-Раковски (2:2), а след края на проверката президентът на "белите" Венцеслав Стефанов сподели, че в близките дни ще има развитие около бъдещето на Тошко.

Босът на най-стария столичен клуб каза преди време пред Топспорт.бг, че със сигурност Колев ще бъде продаден зад граница.

В същото време стана ясно, че защитникът на Славия Асен Караславов най-вероятно ще заиграе от есента в германския Гройтер Фюрт.

Бранителят се представи на ниво в контролата с Констанца (Румъния), завършила 0:0. След проверката шефовете на Гройтер Фюрт се свързали с колегите си от Славия и бързо постигнали договореност за трансфера.

Очаква се в понеделник в София да пристигне човек от ръководството на Гройтер Фюрт, за да бъде финализирана сделката.