Владимир Кличко за пореден път постави под съмнение провеждането на мача за защита на четирите му титли в свръхтежка категория срещу Кубрат Пулев.

Както е известно, мачът трябваше да се състои на 6 септември в Хамбург, но украинецът го отложи за 15 ноември, като причината, която изтъкна е разкъсване на бицепс на дясната ръка.

До преди няколко дни Кличко твърдеше, че е възстановен и вече тренира за срещата, но вчера запя старата песен с нов аранжимент. Владимир заяви пред германските медии, че все още не се чувства на 100% готов, но се надява до началото на ноември да влезе във форма.

„Знам, че ще бъде трудно, но ще опитам", каза с половин уста Кличко. Това веднага накара боксовата общественост да си зададе въпроса дали мачът ще се проведе, или Владимир отново ще се покрие.

В същото време полякът Мариуш Вах, който има загуба от Кличко, сподели своите впечатления от спарингите си с Кубрат Пулев. През август той помага на Кобрата в подготовката му за битката със световния шампион.

„През последните няколко месеца бях спаринг-партньор на много лидери в супертежка категория, но трябва да кажа, че Пулев ме порази най-много от всички. Той беше добре подготвен, бърз, постоянно атакуваше и ме пресираше", заяви Вах.