Ман Сити удари много звучен шамар на Челси в супердербито на 2-ия кръг на Висшата лига. Вицешампионите смазаха шампионите с 3:0 на „Етихад".

„Гражданите" тотално надиграха „сините", които бяха повече от безлични в срещата. Така лондончани продължават да не познават вкуса на победата от началото на сезона. Както е известно, в първия кръг Челси направи 2:2 със Суонси.

Ман Сити пък записаха втора поредна победа с 3:0 като в миналия кръг се наложиха над УБА. С успеха си днес, тимът на Мануел Пелегрини излезе на първото място в класирането. Челси пък са чак на 16-ата позиция.

Домакините играха много добре в днешната среща, като Кун Агуеро не спираше да тормози Бегович през първото полувреме. Вратарят на Челси спаси няколко чисти голови положения, но в крайна сметка не успя да се намеси при попаденията.

Още в първите секунди на мача Кун Агуеро застраши вратата на Челси след като след опасна атака стреля, но Бегович се намеси и изби. В 9-ата минута Коларов центрира от фаул, а Агуеро се размина на сантиметри да засече топката. Седем минути по-късно аржентинецът беше отново близо до попадение след като получи чудесен пас от Коларов, Кун се освободи от защитниците и стреля, но Бегович отново беше на мястото си и спаси. Секунди по-късно отново Агуеро застраши босненеца, но той пак улови.

В следващите минути играта се поуспокои. Челси обаче така и не успяваше да създаде опасна голова атака. В 31-ата минута Ман Сити успя да стигне до попадение. Яя Туре и Кун комбинираха отлично, аржентинецът стреля с левия крак в далечния ъгъл и вкара пред погледа на четирима бранители на Челси, които гледаха безучастно.

В последните минути на полувремето, във въздушен сблъсък Фернандиньо удари много тежко Диего Коща. Нападателят дълго време получава лекарска помощ, а след края на полувремето, испанецът тръгна да търси сметка от Фернандиньо, но съотборниците му го озаптиха.

В 50-ата минута Рамиреш засече центриране и вкара топката в мрежата, но попадението на бе зачетено заради засада. Положението беше доста тънко и дори при повторенията остана съмнение, че намиращият се в далечината Саня го покриваше. В 70-ата минута Челси за първи път застраши по-сериозно вратата на Харт. Коща напредна и намери Азар, белгиецът стреля, но вратарят се намеси. В крайна сметка бе отсъдена и засада.

В 79-ата минута „гражданите" успяха да вкарат втори гол. Силва центрира от корнер, а Компани засече с глава за 2:0. Попадението бе повторение на един от головете на Ман Сити срещу УБА. В 85-ата минута домакините съсипаха тотално Челси. Иванович сгреши фатално, Силва му отне и подаде към Фернандиньо, който от границите на наказателното поле вкара за 3:0.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - ЧЕЛСИ 3:0
1:0 Агуеро 31'
2:0 Компани 79'
3:0 Фернандиньо 85'

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Харт, Саня, Компани, Коларов, Мангала, Силва, Туре, Навас (65 - Насри), Фернандиньо, Стърлинг, Агуеро (83 - Бони)

ЧЕЛСИ: Бегович, Тери (46 - Зума), Кейхил, Иванович, Аспиликуета, Фабрегас, Вилян (80 - Фалкао), Рамирес (64 - Куадрадо), Матич, Азар, Коста