Представителният  отбор на Израел по футбол е получил предупреждение за сериозна заплаха за тяхната безопасност по време не престоя им в Будапеща, където те играха контролна среща с Унгария(1:1), призна треньорът при завръщането на делегацията.

Ели Гутман заяви, че израелската група е получила предупреждение, че в Будапеща се намира в сериозен риск. „Аз нямам идея до колко това е било известно в Израел, нашите футболисти обаче знаеха. Но имаше много сериозни предупреждения за евентуална атака, заяви селекционерът на Израел пред журналистите на Летище Бен Гурион.

„Не е имало терористични заплахи към израелските спортисти", допълни говорителката на полицията Бетина Ковач. Гутман разказа още, че след края на мача автобусът на отбора е напуснал празен стадиона, като евентуална примамка за хора с лоши помисли.

„Автобусът тръгна празен, но с патрулка отпред и с пуснати светлини и сирени, за да си мислят хората, че ние сме вътре. След това ние си тръгнахме с друг автобус", обясни още селекционерът и допълни, че тази идея е била на израелските служби и на унгарските им колеги.

В Израел взимат сериозни мерки за безопасността на своите граждани, включително спортни отбори, след атентата на Летище Бургас през юли, когато загинаха петима души.