Смятаният за сигурен трансфер на вратаря Давид Де Хеа от Манчестър Юнайтед в Реал Мадрид сензационно пропадна в последния момент. Според електронното издание на вестник "Марка" причината за това е, че необходимите документи за приключването на сделката и договорът на стража не са пристигнали навреме и това е объркало плановете на двата клуба.

В последния момент обаче е трябвало да бъдат доуточнени някои детайли около договора на Навас, което е довело до фаталното забавяне. Според експерта по испански футбол на Sky Sports Гийем Балаге "червените дяволи" са изпратили по факса документацията със закъснение и от Реал не са могли да я представят в необходимите срокове пред лигата.

Юнайтед и Реал се бяха разбрали испанският национал да премине на "Сантиаго Бернабеу" срещу 40 млн. евро и правата на Кейлор Навас. Така Давид де Хеа остава футболист на Манчестър Юнайтед поне до януари, а Кейлор Навас остава част от Реал Мадрид, въпреки сделката, която бе постигната между двата клуба.

В Испания веднага се появиха информации, че от Реал ще се опитат да си издействат отсрочка, за да финализират трансфера, но това би било прецендент и шансът да се случи е нищожен.