Сектор “Б” се отказа от бойкот на старта на Левски в първенството - с Черноморец на стадион “Георги Аспарухов”. Ултрасите обмисляха в култовите блокове да няма ни един фен в знак на протест срещу безхаберието на отбора срещу Сараево. След запалянковската прошка обаче явно отново ще има стотици в сектор “Б”.

Срещата на агитката с Иво Тонев във вторник все пак уталожи напрежението. Затова на мача вместо десетки протестни и обидни плакати вероятно ще има само няколко. И в крайна сметка нищо чудно публиката да надхвърли 1000 души, което след подобен гръмовен провал си е постижение.

Сектор “Б” можеше да се появи на “Герена” и днес за контролата с Пирин (Гоце Делчев) от 19 ч. Но клубната управа реши да отвори само централната трибуна.

Датата и часът на мача с “акулите” още не са сигурни, защото засега няма тв договор. Успоредно Левски и други по-едри клубове се консултират дали да поискат официално от БФС сами да си продават тв правата, което явно ще стане по-лесно, отколкото колективното споразумение. Евентуална договорка ще е уникат за родния футбол и ще донесе повече пари на големите отбори.

След операции Нуно Пинто и Даниел Димов няма да са готови за старта на шампионата. Португалецът вероятно ще започне подготовка на 10-и, а халфът вече прави леки тренировки.