Ръководството на Левски реагира моментално на интереса от страна на лидера в Румъния КФР Клуж към "синия" бранител Игор Томашич. Вчера хърватинът бе уведомен, че клубният бос Тодор Батков го чака в София за разговор на четири очи. Рандевуто ще се състои веднага след завръщането на шампионите от подготвителния лагер в кипърския курорт Агия Напа, който ще продължи до четвъртък.

Батков възнамерява да предложи финансовите си условия за подновяване на изтичащия през лятото договор на Томашич. Според правилниците на УЕФА футболистът е свободен да преговаря с който и да е клуб от 1 януари тази година и това практически поставя адвоката на равни позиции с колегите му от Клуж в борбата за подписа на българския национал.

След продажбата на Елин Топузаков евентуална раздяла с Томашич ще остави Левски единствено с мароканците Рабе и Бензукан в центъра на защитата. Спорните качества на втория обаче притесняват сериозно старши-треньора Станимир Стоилов и той настоява пред Батков за незабавно преподписване с 31-годишния бранител.

Вчера се разбра, че КФР Клуж, където играе Еуген Трика, проявява сериозен интерес към Томашич. Наставникът Йон Андоне е разпитвал бившия халф на ЦСКА за качествата на хърватина и е получил доста добри отзиви. Апетитите на румънците се засилили, след като разбрали, че през лятото Томашич може да си тръгне от "Герена" като свободен агент и още отсега били готови с предварителния договор.