Лукойл Академик е много близо до осъществяването на силен трансфер по-малко от месец преди крайния срок за картотекиране на нови играчи в НБЛ. Тимът от Правец е в напреднали преговори с американския гард Дий Браун, като се очакваше късно снощи или днес договорът да бъде подписан официално.

Ако сделката стане факт, 30-годишният баскетболист ще остане в тима до края на сезона с опция за удължаване на контракта за още един сезон. - Не искахме да бързаме с избора. Ако всичко е наред, той ще е точният играч за позицията, на която търсим попълнение, както и за развитие на младите играчи в тима - коментира за „7 дни спорт" спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков.

Дий Браун започна сезона в румънския „Асесофт", а преди това минава през първенствата на Литва, Турция и Израел. Браун изпуска шанса си за върха в баскетбола, след като е драфтиран от Юта Джаз през 2006 г. като един от големите таланти на колежанското първенство, но се насочва към Европа след кратки престои във Вашингтон и Финикс.