Президентът на Ботев (Пловдив) Иван Джиджев потвърди, че Любослав Пенев поема отбора, когато се получи официално съгласие от Българския футболен съюз, той да съвместява длъжностите старши треньор на Ботев и селекционер на държавния тим.

„Не съм в България. Имаме разбиране с Любослав Пенев. Очаквахме решението на футболния съюз, и категорично отказваме да влизаме в подробности, преди да го имаме. Предстои да преговаряме конкретните детайли, тази вечер започваме разговори, но имаме генерално разговори за следващата една година. Не е стоял въпрос да избира, идеята бе ако БФС е съгласен, той да поеме и Ботев Пловдив, но да продължи и работата си с националния отбор", обясни Иван Джиджев в „Спортно шоу Гонг" по „Дарик радио".

„С Пенев имаме доста сходни разбирания за футбола, за развитието на младите футболисти, и може би това бе една от причините да се опитаме да стартираме това. Не сме коментирали още, но мисля, че няма проблем, дори и той да се включи ден-два по-късно. Имаме и разработени резервни варианти, лагерът ще си започне по план", коментира Джиджев.