Халфът на Лудогорец Светослав Дяков трябва да подпише нов договор с тима в близките седмици. Сегашният контракт на капитана на шампионите изтича в края на сезона, но няма да има пречка за договорка между двете страни.

Дяков е в Разград от лятото на 2011 г., когато пристигна като свободен агент от Локомотив (Сф). 30-годишният халф носи капитанската лента в последните два сезона и е сред най-постоянните играчи. Заради силните си изяви в Шампионската лига и "А" група Дяков ще бъде възнаграден с нов договор. Разградчани нямат никакво намерение да се разделят с един от основните си футболисти.

Точно това обяви и собственикът на тима Кирил Домусчиев наскоро. Той каза, че непродаваеми са ключовите фигури в състава - Дяков, Владо Стоянов, Козмин Моци и Марселиньо.

От сегашния отбор в края на сезона изтичат договорите на някои от по-опитните футболисти - Александър Барт, Йордан Минев, Иван Чворович, както и на чужденците Дани Абало, Себастиан Ернандес и Роман Безяк. Очаква се обаче с повечето от тях също да се водят преговори за евентуално удължаване.