Рафаел Надал коментира успешния си старт на "Уимбълдън". Тенис звездата започна с победа тазгодишното си участие в надпреварата, след като в двубой от първи кръг се наложи с 6:4, 6:2, 6:4 над Томаш Белучи, а в последствие сподели, че е доволен от представянето си.

"Беше солиден мач за мен. Мисля, че започнах турнира добре, но искам да се фокусирам единствено върху следващия си двубой без да си поставям някаква определена цел. Играх добре от бекхенд, но ще трябва да бъда по-агресивен с форхенда си. Също така, ще трябва да сервирам по-добре, тъй като днес бях пробит на два пъти", анализира испанецът, който във втори кръг ще срещне Дъстин Браун.

Матадора бе помолен да коментира и представянето си през настоящия сезон. "Няма как да промениш стила си на игра, тъй като това не би било добра идея. По-скоро трябва да се стремиш да подобряваш представянето си през цялото време. С течение на годините в тениса, просто започваш да губиш нещо от играта си. Вече не си толкова бърз както в миналото и трябва да се справяш с това по някакъв начин.

Именно поради тази причина бях на върха през последните 10-11 години. Сега съм №10 в ранглистата и заслужавам да бъда на тази позиция. През този сезон не играя толкова добре, но не мога да променя много неща. Всичко зависи от това, да натрупам повече увереност, да печеля повече мачове и да играя по-добре. С добра мотивация и много тренировки, със сигурност ще се завърна отново към най-добрата си игра", завърши Рафа.