Заседанието на Дисциплинарната комисия на БФС, което трябваше да се проведе във вторник вечерта, бе провалено, след като за сбирката се явиха само двама от членовете на комисията.

Както е известно на това заседание бе поканен и изпълнителният директор на Левски Наско Сираков, който трябваше да дава обяснения защо е влизал в Съдийската стая на полувремето на мача с Рилски спортист. Сираков обаче отсъстваше. От Комисията обявиха, че изпълнителният директор на "сините" е изпратил писмо до комисията, че е възпрепятстван да се яви.

Все пак тези, които трябваше да се явят пред комисията дадоха показания, които бяха записани, и ще бъдат разгледани от членовете на комисията, които трябва да се съберат на 4 април (сряда) от 11 часа.

Президентът на Рилски спортист Юри Галев (на снимката) се яви за заседанието, като предостави писмо с обяснения за скандалите около двубоя Рилски спортист - Левски.

В документа Галев описал, как привърженик на Рилецо се обърнал след края на първото полувреме към Наско Сираков с думите: "Абе, Наско. Ти е..ш ли ги тия съдии, че така свирят!".

В писмото Галев допълва, че лично той не е влизал в Съдийската стая на почивката на срещата. Президентът на Рилски спортист само попитал рефера защо е отсъдил дузпа за Левски, като не е обиждал рефера.

В доклада си за мача делегатът на срещата Червеняков описал, че с негово разрешение Наско Сираков влязъл на почивката на двубоя в Съдийската стая. Сираков отправил заплахи към рефера, които също са описани в доклада. Расистките скандирания на привържениците на Левски обаче не са отбелязани.

Червеняков заяви, че е описал подробно за хвърлените от привържениците на Левски камъни и железен предмет от оградата на стадион "Искър" по охраняващите мача полицаи.

Членът на Дисциплинарната комисия Попмихайлов потвърди, че в доклада на Червеняков не са споменати расистките скандирания на привържениците на Левски. Червеняков обаче описал хвърлените камъни и железния предмет.

Попмиахйлов заяви, че скандалите около мача Рилски спортист - Левски ще бъдат отново разгледани от комисията на сбирката в сряда, като ще бъде преразгледана и наложената на Левски глоба от 1000 лв. за хвърлени предмети.