Якуб Дивиш коментира къде според него бившият му клуб ЦСКА е сбъркал, за да стине до незавидната си ситуация в момента.

Екс-вратарят на "червените" заяви, че всичко на "Армията" е тръгнало надолу след загубата от Локомотив (София) на старта на пролетния полусезон. Пред полското издание "sport.pl" стражът, който се раздели с "армейците" това лято, не скри разочарованието си от факта, че 31-кратният шампион на България бе изпратен в изгнание във "В" група.

"Всичко вървеше добре през първата част от се­зона. Но след първия про­летен мач с Локомотив (София) нещата тръгнаха надо­лу. След като загубихме, бяхме поставени под ог­ромно напрежение и за­почнаха редица слаби ре­зултати. Всичко това бе голям проблем за ЦСКА и преживяхме много негативни моменти.

Треньорът си тръг­на, накрая и собственикът се смени. Именно след промяна­та в управлението на клуба започнаха най-големите трудности. Парите бяха спрени напълно. В един мо­мент настроението в събле­калнята бе убито. Дойде треньор, който преди това бе водил 16-годишни, но нищо не се получаваше", каза Ди­виш.

"С идването на Любослав Пе­нев игрово нещата се подобри­ха, но нищо повече. Отдавна се знаеше, че ЦСКА няма да има лиценз и просто доиграхме се­зона. Тъжно ми е, че така се развиха нещата, защото това е велик клуб. Имахме уникална подкрепа не само в домакин­ствата, но и в гостуванията, когато идваха хиляди привър­женици. Стадионите и услови­ята в Чехия са много по-добри от българските. Но атмосфе­рата е много по-различна.

Мачовете в България са съвсем други. За ЦСКА всеки двубой е дерби, битка, притежава уни­кален заряд. Равенството не се приема. Докато в Чехия далеч не е така. Няма нищо общо. Научих се да играя под огромно напрежение в ЦСКА и ми беше приятно, защото подкрепата за отбора бе изключителна", добави Дивиш.