Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде обширно интервю специално за Topsport.bg, вчера публикувахме първата част от него (ВИЖ ТУК). Днес представяме втората, в която Екзекутора на Ливърпул с плам в очите говори за бъдещето на "червения" клуб.

Стойчо отговори така на въпроса дали през 2012 година ЦСКА умишлено е паднал от Миньор в Перник по нареждане на "Титан" преди шампионския двубой с Лудогорец, загубен отново от "армейците": "Кой какво е направил тогава, няма смисъл да се връщаме назад. Нали знаете израза "Битият - бит..."? Сещате се...", каза Младенов и не отрече за умишлена абдикация от първото място страна на бившите собственици на клуба.

"Сега призовавам който иска да ни помага, който не помага да не ни пречи. Това е моят апел към всички цесекари. Ние сме тук, никой друг не се нагърби. Ако не бяхме спасили ЦСКА, какво сега щяха да чакат тези, които се редят пред Лицензионната комисия? ЦСКА съществува благодарение на Александър Томов, Александър Тодоров и моя екип. Дали вярвам на Томов? Вярвам на абсолютно всички, докато някой не се издъни. Факт е, че сега се плащат заплати на футболистите. Дали парите идват от нови кредити не знам, питайте Томов", каза още треньорът на ЦСКА.

"Какво значи дали Мура е най-голямото петно в европейските мачове на ЦСКА? Аз мисля позитивно. ЦСКА има много велики мачове, в същото време и други са ни отстранявали, не е само Мура. Няма как да слагаме на везната коя загуба е по-срамна. Това е футбол, няма срамни загуби, а победи, равенства и загуби", добави Младенов.

"Не броя враговете на ЦСКА и Стойчо Младенов, не искам да ги знам. Имам самочувствието, че работя правилно. Моите резултати, моята визитка ми дават това самочувствие. Аз съм акционер в ЦСКА и това е факт. Когато дойде времето ще разберете колко точно акции съм закупил. Не прося, но нека и други извадят някой лев, за да помогнат на ЦСКА. Сумата от 2000 лева за акции не би трябвало да е проблем за хората с възможности, няма да обеднеят. Боли ме, че легенди на ЦСКА искаха клубът да отиде във "В" група, да загубим историята си, титлите, всичко, да започнем от нулата. Та ние сме един от грандовете в Европа! Как ще спя, ако това стане? Като знам, че Иван Колев, лека му пръст, си е дал здравето и живота за ЦСКА, заедно с много други. Здравето си дадохме! Загубихме титлата при "Титан" и аз излязох от ритъм, бях в болница, имах проблеми... Милея и страдам за ЦСКА", развълнува се специалистът.

"ЦСКА ще го бъде, ще го има! Томов ми гарантира, че ще получим лиценз. Но сега повече от когато и да е имаме нужда от всички "червени" сърца, от подкрепа. Отборът ми е пълен именно с такива момчета - които милеят за ЦСКА, не за парата. Чест е да работя с тях. Пак ви казвам - ЦСКА ще го има!", завърши Стойчо Младенов.