Столицата на Катар не мигна цяла нощ от еуфорията на хандбалистите, които се класираха на исторически полуфинал на Световното първенство. Както е известно снощи домакините отстраниха на ¼ финал Германия с 26:24 и веднага след двубоя централните улици на Доха бяха оглушени от клаксони на автомобили, стотици знамена и хиляди души,които скандираха и пееха в чест на големия успех.

17 000 фенове в зала „Лусаил" и поне още толкова останаха извън залата заради липсата на билети за двубоя, а невероятната обстановка по трибуните и улиците  надмина дори и познатата ни картина от някое от дербитата в Европа. Лично емирът на Катар Тамин бин Хамад ал Тани изгледа невероятния мач, а след неговия край няколко минути стоеше прав и ръкопляскаше.

В главен герой на срещата се превърна вратарят Даниел Шарич. 37-годишният ветеран, който е босненец по рождение, спаси няколко чисти положения и поведе своите към триумфа. Феноменалните му изяви отчаяха немците. Освен, че отразяваше удари с крак, с тяло, че дори и с глава, Шарич асистира сам и за два от головете във вратата на Бундестима.

Отлично се представи и резервата му Горан Стоянович. Черногорецът с катарски паспорт спаси две дузпи в изключително важен момент от двубоя.  Германия на моменти бяха по-добрият отбор по показатели, но водени от своята уникална публика, домакините играха със сърце и душа и стигнаха до крайния успех влизайки в Топ 4 на Световното първенство.

За триумфа  си момчетата на Валеро Ривера ще получат сериозно възнаграждение, като се говори, че при спечелване на титлата всеки един от играчите ще вземе по 1 милион долара.

На полуфинала  на 30 януари Катар ще се изправи срещу Полша. Поляците отстраниха Хърватия с 24:22, а в другия полуфинал ще спорят основните претенденти за златните медали- Франция и Испания.