Отборът на Арсенал бе съвсем близо до това да разочарова феновете си за пореден път през сезона, но все пак не го направи в срещата си с Лестър от 7-мия кръг на английската Висша лига.

"Артилеристите" се наложиха с 5:2, но това не стана никак лесно за тях.

Попаденията за победителите реализираха Уолкът, Жиру и Санчес, като последният се разписа цели три пъти. И двата гола за Лестър пък бяха дело на Варди.

Началото на двубоя не бе никак приятно за лондончани, като след само 13 минути игра, с едва две подавания, домакините поведоха в резултата, след откриващ гол на Джейми Варди.

Отбраната на гостите бе матирана, а Варди демонстрира хладнокръвие и характер, на които могат да завидят и някои от звездите в световния футбол.

Последваха нови две опасности пред вратата на Арсенал, но гредите се оказаха верен помощник на стража на столичани.

Вместо Лестър да удвои и утрои предимството си в резултата, още преди почивката Арсенал вече водеше с 2:1.

Това стана възможно след гол на Уолкът в 18-ата минута и попадение на Алексис Санчес още 15 минути по-късно.

За чилийския ас това бе първо попадение за сезона, в рамките на мачовете на тима в Лигата.

13 минути след подновяването на играта лондончани не само не се върнаха в задни позиции да защитават предимството си, а поведоха с доста по-категоричното и решително 3:1. Нов гол на Санчес реши всичко, като този път той се разписа с глава.

4:1 направи отново Алексис, чийто хеттрик стана факт 9 минути преди последния съдийски сигнал, а Варди намали на 4:2 с втория си гол в мача в 89-ата минута.

Крайното 5:2 оформи Оливие Жиру, който бе точен в продължението на двубоя.

Колкото и да се искаше на Клаудио Раниери, Лестър не стигна до изравняване в резултата и "артилеристите" се поздравиха с безценен успех, нанасяйки първото поражение на домакините си за сезона.

Арсенал е под номер 3 във временното класиране, измествайки именно Лестър от тази позиция.