Капитанът на английския национален отбор Уейн Рууни вярва, че "трите лъва" отново започват да се превръщат в страшилище за останалите тимове. Островитяните загубиха позиции след Световното първенство в Бразилия, но нападателят вярва, че трендът вече е обърнат.

"Никой от нас не иска, когато се изправяме срещу някой съперник, той да се наслаждава срещу нас. Искаме, когато на някой тим му предстои мач с нас, той да си мисли, че влиза в тежка битка, в която няма нищо сигурно."

"Желанието ни е да накараме противника да се страхува отново от Англия и мисля, че след Световното първенство започнахме да си възвръщаме тези позиции", сподели Рууни в навечерието на мача с Италия.

Според него, обновеният тим на англичаните разполага с много качествени играчи, чийто качества започват да се проявяват вече. Явно думите му са насочени и към дебютанта Хари Кейн, който вкара и гол.

"Играчите ни са много бързи и агресивни и когато те загубят топката, след това полагат неимоверни усилия да си я върнат обратно. Може би момчетата не винаги получават това, което заслужават за усилията си, но те знаят, че играят правилно", сподели Рууни.