Борусия Дортмунд е новият-стар шампион на Германия! Това, което всички очакваха още след дербито с Байерн преди десетина дни бе узаконено днес пред повече от 80 000 на „Сигнал Идуна Парк". Титлата е втора поредна за тима на Юрген Клоп и общо осма в историята на един от най-обичаните немски клубове.

След като по-рано днес Байенр би Вердер и се доближи на 5 точки зад Дортмунд, Борусия нямаше друг избор, освен да победи съименниците от Мьонхенгладбах. Кагава, Гьотце и ко спечелиха с 2:0 и така с 8 пункта 2 кръга преди края станаха недостижими на върха.

Двубоят премина под диктовката на Дортмунд, като Левандовски можеше да открие още в 20-ата минута, но полякът не успя да нанесе хубав удар от чиста позиция и топката срещна гредата. Логичното обаче се случи малко по-късно, когато Перишич засече с глава центриране на Шмелцер и изведе тима си напред.

Марко Ройс, който от идния сезон ще играе именно в Дортмунд, имаше два шанса да изравни за Галдбах след почивката, но в първия случай шутът му срещна тялото на Шлецер, а във втория така и не успя да шутира към вратата.

Голът на успокоението падна половин час преди края. Левандовски изведе Кагава, японецът финтира Тер щеген и търкулна топката във вратата.

Клоп и сие обаче няма да бързат с празнуването. От клуба обяви още онзи ден, ще празненствата ще бъдат отложени след финала за Купата срещу Байерн.

ДОРТМУНД - ГЛАДБАХ 2:0

1:0 Перишич (23')

2:0 Кагава (60')

ДОРТМУНД: Вайденфелер, Пишчек,Суботич, Хумелс, Шмелцер, Кел, Гюндоган, Кагава, Блашчиковски, Перишич, Левандовски

ГЛАДБАХ: Тер Щеген, Демс, Данте, Бруверс, Щранцл, Аранго, Нордвайт, Янчке, Херман, Ройс, Ханке