Локомотив (Сф) победи ЦСКА с 2:0 и по този начин не позволи на „червените" да се откъснат на повече от 3 точки на върха на класирането. И двете попадения в мача паднаха след почивката, когато се разписаха Йорданов и Романов. Много силно за „железничарите" се включи Емил Гъргоров, който се отчете с асистенция за първото попадение в мача. ЦСКА пък завърши срещата с 9 човека, след като червени картони получиха Луис Соарес и Апостол Попов.

Въпреки поражението, ЦСКА остава лидер в класирането с актив от 44 точки, с 3 повече от Лудогорец, който през уикенда също записа загуба. Локомотив (Сф) пък се изравни по точки с третия в класирането Литекс, като и двата тима имат по 35 пункта.

Срещата започна изключително интересно и още в 52-ата секунда главният съдия Кабаков имаше работа. Играчите на домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка в полето на Марин Оршулич. Арбитърът обаче бе на друго мнение и подмина ситуацията. ЦСКА отговори с две добри положения, като при едното Бранеков се намеси добре, а при второто удар на Тони Силва мина в страни от вратата.

В средата на първата част дойде най-чистото положение в срещата до момента. Генов навлезе в полето и пусна към Том, който обаче не успя да нанесе точен удар от изгодна позиция. В 40-ата минута ЦСКА остана с човек по-малко на терена. Луис Соарес удари без топка Йордан Тодоров, за което светкавично получи директен червен картон от съдията Кабаков. Огромна глупост на Соарес, която в последствие коства скъпо на неговия тим.

Още на почивката Димитър Васев направи смяна, като пусна в игра юношата на тима Емил Гъргоров, който изкара голяма част от кариерата си с екипа на ЦСКА. Бадема влезе в мача надъхано и в 53-ата минута изработи попадение за „желеничарите". Гъргоров изпревари Сънди за една топка, след което с перфектно центриране намери в полето Преслав Йорданов. За снажния нападател бе детска игра с глава да нанесе точен удар и да матира Дивиш - 1:0.

След час игра друга резерва - Неманя Милисавлевич, отправи опасен удар, Митрев изби, но топката се озова на крака на Тони Силва. Португалецът обаче не успя да направи успешна добавка и възможността бе предотвратена.

10 минути преди края на редовното време ЦСКА остана с 9 души на терена, след като втори жълт картон получи Апостол Попов. Опитният бранител задържа Даниел Генов и напълно заслужено бе отстранен от игра.

Останали с два души в повече, домакините успяха бързо да стигнат до нов гол. Той падна в 83-ата минута и бе дело на Романов, който завърши точно добра атака на своя тим. В самия край Раджелович остави Локо с 10 човека на терена, след като получи контузия, а треньорът Васев вече бе използвал лимита си от промени.

ЛОКО (СФ) - ЦСКА 2:0 (СЪСТАВИ И КОМЕНТАР)

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК