Председателят на фенклуба на Локомотив (Пловдив) Велин Терзиев заяви, че не подкрепя крайните методи на протест, предприети от феновете на тима, но не може да ги съди, тъй като търпението им се е изчерпало.

„Има проблем в клуба и той си остава. Не можем да ограничим хората да си изразят позицията по определен начин. Проблемът е налице, не може да не търсим вината в определени хора. Не съм участвал в тези неща, но многократно е имало настроения да се прибегне до подобни мерки. Аз съм против такива действия и никога не съм подстрекавал към тях, но когато един проблем се върти постоянно в медийното пространство и някои си мислят, че той ще се реши от само себе си. Хората имат различни виждания как да се реши един проблем. За мен е по-важно проблемът да се реши. Проблемът е Константин Динев. Да, той е проблемът. Начинът му на работа не е правилен и е пагубен за Локомотив изцяло"- заяви Терзиев в ефира на „Канал 3".

„Когато имам информация за симулативна игра, аз първи ще сезирам прокуратурата. Проблемът като цяло е, че в самия клуб нище не се случва както трябва. Нещата са оставени на самотек в клуба и това избива някъде. Просто не се работи професионално. С Методи Стойнев сме в добри отношения, с него комуникираме. Винаги съм помагал нещата да не стигат до тук, но голяма част от феновете смятат, че само така може да се реши проблема. Виждате, че само с писане и говорене не се случва нищо. Друг е въпросът, че това е незаконно. Искаме професионално ръководене на клуба. Питайте и феновете на Ботев защо хвърлят бомби Молотов. Многократно призовавахме Коко Динев да дойде и да говори с нас, а не са 10 избрани човека, както той винаги е искал. Той пак е с изключени телефони и се е покрил някъде. Слагат си хората главата в торбата заради неща, за които е виновен той. Не одобрявам тези методи на феновете, но не ги и обвинявам, защото всеки си има свое виждане. Целта е една. Погледнато реално, ако нямаме друга алтернатива сме готови да сме и във „В" група. Локомотив е силен, защото ние сме една голяма общност. Трябва да има човек, който да е безкористен благодетел. Сигурен съм, че след Коко Динев ще дойдат хора, които са готови да работят за благото на Локомотив".

„Призивът е, че нашата сила е общността и трябва да сме единни. Трябва да спрем да робуваме на медийни внушения, че без една личност Локомотив е загинал. Локомотив е съществувал много преди Коко Динев и пак ще съществува. Само трябва да бъдем заедно". - завърши Терзиев.