Броени часове ни делят от най-чакания мач в България. ЦСКА и Левски излизат един срещу друг в 16,00 часа на „Васил Левски" в битка не просто за победа, а за чест и нещо много повече. В лагерите на двата отбора ври и кипи преди Вечното дерби.

По-нервно беше на „Герена", където през миналата седмица летяха дрехи и оставки. В крайна сметка Антони Здравков, заедно с Мариан Христов и Елин Топузаков успяха да внесат известно спокойствие.

Сухия показа, че ще залага на по-нежна тактика с футболистите си като се опита да им се докаже като треньор, който може да изведе тима от тежкото положение.

Не такава е стратегията на треньора на ЦСКА - Стойчо Младенов. Специалистът вече доказа, че иска той да „кара влака на „Армията" и не търпи друго мнение в съблекалнята, освен своето.

Проблемите при „червените" преди дербито бяха свързани с пари. Играчите въстанаха срещу ръководството и обявиха, че не искат да играят „гладни" срещу Левски. Александър Томов успя да потуши страстите като в крайна сметка се разплати с футболистите.

Младенов няма особени кадрови проблеми преди двубоя. Аут за мача са Косоко, М'боли и Ревсон. Очаква се треньорът да не прави промени в титулярния си състав. Като централен нападател ще започне Сидибе, подпомаган от втора позиция от Гъргоров. По крилата ще започнат Миласавлевич и Марсиньо.

Сред титулярите почти сигурно ще започнат ветераните Валентин Илиев и Тодор Янчев. Двамата имат куп дербита зад гърбовете си и със сигурност Младеное ще разчита на техния опит.

Старши треньорът на Левски Тони Здравков се очаква да стартира с Генков на върха на атаката, подпомаган от Гари Родригес и Ласана Туре по крилата и Миро Иванов от втора позиция.

На вратата почти исгурно ще започне Блажевич, който в последните мачове направи неубедителния Пламен Илиев резерва.


ЦСКА-ЛЕВСКИ

Стадион: „Васил Левски"
Начало: 16,00 часа
Главен съдия: Георги Йорданов

Вероятни състави:
ЦСКА: Черни, Менди, Илиев, Попов, ФоПоре, Янчев, Чочев, Марсиньо, Милисавлевич, Гъргоров, Сидибе

ЛЕВСКИ: Блажевич, Мюлдер, Старокин, Перес, Милиев, Гаджев, Бру, М.Иванов, Туре, Родригес, Генков