Челси направи на пух и прах Марибор. „Сините" премазаха свовенците с 6:0 на „Стамфорд Бридж". Това е втори успех на лондончани и благодарение на него запазиха лидерската си позиция в група „G".

С два гола се отличи Еден Азар. Автори на другите станаха Реми, Дрогба, Тери, а Вилер си заби автогол. 

Срещата започна равностойно, което не предвещаваше подобен финал. В 16-ата минута „сините" все пак поведоха. Лоик Реми направи индивидуална акция, която завърши с красиво попадение. При изпълнението му обаче, французинът получи контузия и поиска смяна. На негово място влезе Дидие Дрогба. Не след дълго нападателят записа името си сред голмайсторите след като изпълни дузпа, вкарвайки за 2:0.

В 31-ата минута Джон Тери прониза отблизо мрежата на гостите за 3:0.

В 54-ата минута Еден Азар опита пас в наказателното поле, но топката се отби във Вилер, който имаше нещастието да си отбележи автогол.

В 66-ата минута Матич фаулира играч на гостите и те получиха право да изпълнят дузпа, но Чех улови удара на Ибраими. 11 минути по-късно „сините" също получиха единадесетметров наказателен удар, реализиран впоследствие от Еден Азар.

В последната минута на редовното време белгиецът вкара втория си гол в мача, преборвайки се с трима бранители на словенците, оформяйки резултата на 6:0.