Селекционерът на националния волейболен отбор на Сърбия и Черна гора Любомир Травица неочаквано подаде оставка, съобщи лично президентът на Олимпийския комитет на западната ни съседка Александър Боричич. Специалистът се решил на този ход заради лични проблеми и по този начин няма да води "плавите" на Световното първенство от 17 ноември до 3 декември в Япония.

Изненадващото решение на Травица постави в мат хората във федерацията, които трябва да намерят нов селекционер до 19 октомври, когато стартира подготовката за шампионата на планетата.

"Беше ми много трудно да се откажа от работа за националния отбор на родината си, но личните ми проблеми надделяха над желанието ми да водя селекцията на Световното първенство. Казах на Боричич, че не съм психически готов да поема натоварването, което ме очаква", съобщи самият треньор.

Любо Травица зае поста през юли 2003 година.

"Най-важното е да се запази добрата атмосфера в отбора. Мисля, че все пак играчите ще бъдат максимално концентрирани за шампионата в Япония, защото имат реални шансове да се борят за медали", добави още Травица.

Медиите в Сърбия обаче смятат, че повод за решението на селекционера е скандалът му със звездата на "плавите" Владимир Гърбич, който отказа да играе за "репрезентацията". "Спортски журнал" дори обяви, че Гърбич е заявил, че ще се завърне в националния отбор само при условие, че треньор не е Травица.