Българският халф на Палермо Ивайло Чочев бе обект на сериозен интерес по време на пресконференцията, организирана от клуба му, която даде този следобед, предава сайтът mediagol.com.

Бившият футболист на ЦСКА и Чавдар (Етрополе) се представи силно при успеха с 2:1 над Чезена през изминалия уикенд. Той излезе като титуляр при едва втория си двубой за сицилианците. Пред медиите Чочев коментира адаптацията си в Италия, футболът в Серия "А" и предстоящото гостуване на шампиона Ювентус. Двубоят е в неделя от 16 часа.

"В тактически план тук се работи много. Физически играчите са силни. Много неща подобрих от идването ми в Палермо, но имам още върху какво да работя. Ще положа много усилия, за да успя в Италия. Разликите с мястото, откъдето аз идвам, са много. Мачовете в България се накъсват повече. Ритъмът на игра срещу Чезена изглеждаше като ЦСКА - Левски. Това е най-големият мач в българското първенство", обясни Ивайло Чочев.

"Позицията, на която играх срещу Чезена, не е моята. По принцип играя пред защитата. Но както казва господин Якини, всичко е възможно. Щастлив съм, че получавам шанс да бъда на терена. Както всички в отбора, така и аз тренирам всеки ден на пълни обороти. Няма нито един, който да не се надява да играе. Каквото зависи от мен, ще бъде сторено. След това треньорът ще прецени дали съм му нужен от първа минута или не."

"Срещу Ювентус трябва да излезем за трите точки, независимо че ни очаква труден мач. Това е много силен отбор, шампионът на Италия. Трябва да дадем всичко от себе си и да се вслушваме в изискванията на треньора. Само тогава ще може да измъкнем нещо от срещата в Торино, коментира Чочев и добави на кой футболист симпатизира. - Андреа Пирло е страхотен играч, с него трябва да се внимава много. Това е любимият ми футболист. Притежавам подобни на неговите характеристики. И аз като всеки искам да играя и в тази среща. По-важното е отборът да върви напред. Решенията за състава зависят от треньора."

Халфът коментира и адаптацията си към живота в Италия. Той призна, че има двама съотборници, които му помагат много в Палермо. "Първият ми месец в Палермо бе труден. След това обаче постепенно започнах да свиквам. Много съм привързан към отбора като цяло и по-специално към Анджелкович и Миланович."