Отборът на Малага  подсигури участието си в следващата фаза на ШЛ, след като постигна ценно равенство при визитата си на Зенит с 2:2.

Срещата бе изключително интересна, след като отборите си поделиха по едно полувреме, в което тотално доминираха. Точни за испанския тим бяха Буананоте и Себастиан Фернандес, докато за Зенит головете бяха дело на Дани и Фейзулин.

Началото на срещата започна повече от добре за гостите от Испания. Възпитаниците на Мануел Пелегрини изненадващо натиснаха шампионите на Русия, като не след дълго, в мрежата на Малафеев бе отбелязан и първият гол.

Прекрасна атака по дясното крило завърши с остър пас към Буананоте, който от точката на дузпата успя да преодолее руската защита за 0:1.

Кошмарът за грандът от Санкт Петербург се повтори само 60-секунди по-късно, когато преднината на Малага придоби застрашителни размери след гол на Фернандес.  Вина за попадението има и самият руски страж, който подари топката Роке Санта Круз, а опитният нападател  се възползва максимално от този шанс, подавайки към непокрития Фернандес, който хладнокръвно отбеляза за 0:2.

Нещата можеха да придобият катастрофално измерение в 14-ата минута, ако португалецът Олегарио Бегеренса бе отсъдил дузпа за Малага, но реферът не отрази желанието Елизеу за наказателен удар.

До края на полувремето домакините от Зенит се опитаха да се върнат в мача, но до гол така и не се достигаше.

Втората част беляза и тоталното прераждане на руския шампион. Момчетата на Лучано Спалети бързо се върнаха в мача, след като португалецът Дани успя да намали до 1:2 след страхотен гол.

От тук нататък, на стадион „Петровски" имаше само един тим, а положенията пред Кабайеро валяха едно след друго. Стражът трябваше да се намесва решително след няколко много опасни ситуации пред Бруно Алвеш и Кержаков, но капитулира четири минути преди края, когато резервата Фейзулин успя да изравни.

До края именно руският национал имаше шанса да се превърне и в пълен герой, но не успя да отбележи, с което се фиксира и крайното 2:2 в днешната среща.

Точката се оказа напълно достатъчна за гостите от Испания, които успяха да се класират със сигурност за следващата фаза още в дебютното си участие в Шампионската лига.

Тимът на Зенит загуби реални шансове за осминафиналите, като само чудо ще класира Спалети и компания напред в турнира. Сега далеч по-реална изглежда възможността за третото място в групата, която ще даде шанс за продължение във втория по сила турнир „Лига Европа".

ЗЕНИТ-МАЛАГА 2:2

0:1 Буананоте (8'), 0:2 Фернандес (9'), 1:2 Дани (47'), 2:2 Фейзулин (86')

СТАДИОН: „Петровски"

СЪДИЯ: Олегарио Бекеренса (Португалия)

ЗЕНИТ: Малафеев, Анюков, Алвеш, Ломбаерц, Хюбочан, Витсел, Денисов, Широков, Хълк, Дани, Кержаков (резерви: Зуев, Зирянов, Фейзулин, Семак, Бистров, Бабурин, Кануников)

МАЛАГА: Кабайеро, Гамес, Демикелис, Ониеву, Елизеу, Фернандес, Тулалан, Камачо, Дуда, Буананонте, Санта Круз (резерви: Пол, Уелигтън, Иско, Хуанми, Портильо, Ресио, Олинга)