Отборът на ЦСКА ще изглежда с една идея по-добре за мача си с Вихрен. Треньорът Христо Янев ще може съвсем скоро да използва крилото Александър Александров. 22-годишният футболист получи контузия в коляното при успеха над Чепинец (7:0) в третия кръг на Югозападната "В" група.

Това наложи той да бъде сменен още в 18-ата минута на двубоя от Павел Головодов. По-късно се оказа, че фланговият футболист има частично разкъсване на външна странична връзка на коляното. Заради това Александров не бе на разположение на Янев през последния малко повече от месец. В четвъртък или най-късно в петък бившият играч на Миньор и Славия трябва да започне тренировки с основната група. В последните 10 дни той се готвеше самостоятелно.

Очаква се Александров да пропусне домакинството на ЦСКА на Беласица на 4 октомври, но да е на линия за визитата на Вихрен в Сандански, която е на 11 октомври. Бранителят Ангел Грънчов мина прегледи вчера в "Царско село", които показаха, че възстановяването му върви много добре. Най-вероятно в средата на октомври юношата на "армейците" ще свали шината, която придържа коляното му. В лазарета на червените е и Станислав Маламов.

Още тази седмица дебют за ЦСКА трябва да направи Момчил Цветанов. Крилото имаше проблеми с менискуса и затова бе извън терена близо 2 месеца. Той обаче вече е готов за игра и ще получи минути срещу Беласица на "Армията".

Играчите на "червените" бяха пуснати в двудневна почивка след победата с 3:0 в Самоков. Утре отборът ще се събере за първа тренировка през седмицата.