България надделя над Пуерто Рико с 3:0 гейма (28:26, 25:20, 25:15) в заключителната среща от надпреварата в група "М" на Световното Гран При (втора дивизия) по волейбол.

В "Арена Самоков" българките не срещнаха трудности срещу своя съперник и победиха за час и половина игра. Решителен за успеха в срещата се оказа първият гейм, спечелен от българския отбор след драматичното 28:26.

В останалите две части воденият от треньора Драган Нешич състав не изпита затруднения и спечели с по-голяма разлика. Най-резултатна за успеха на България беше Силвана Чаушева с 21 точки. Десислава Николова добави още 10 точки за българската победа. Карина Окасио отбеляза 11 точки за Пуерто Рико.

В общото класиране във втора дивизия на турнира България заема петото място с актив от 9 точки от 6 двубоя. Лидерът Холандия има 14 точки от 5 мача.

"Поздравявам момичетата и целия треньорски щаб. Благодарности на всички, които работят с тези момичета. Очакванията ни към Световното първенство до 23 години трябва да бъдат големи. От днешния състав само Десислава Николова няма да играе на този шампионат. Разбира се, имаме големи очаквания не само към отбора до 23 години, но и към първия състав.

Трябва да помогнем на момичетата до 23 години да преодолеят стреса. Преди всеки голям форум има стрес. Целта ни е да дадем максимума от нашите възможности на това световно", заяви след двубоя селекционерът Драган Нешич.

Планетарният шампионат по волейбол за жени до 23 години, с участието на България, ще се проведе от 12 до 19 август в Турция.