Суперзвездата на бразилския футбол Неймар, бе официално представен като новото голямо попълнение на Барселона. Над 56 хиляди души бяха заели своите местата на стадион „Ноу Камп", за да видят с очите си един от най-дискутираните играчи в целия свят.

Приветстването на Неймар бе далеч по-бляскаво от това на Златан Ибрахимович, който преди няколко сезона бе посрещнат от около 45 хиляди човека.

Бившият играч на Сантос позира и с новата фланелка на Барса, с която каталунците ще играят своите мачове през сезон 2013/2014. Номерът, с който техничарят ще се състезава, все още е мистерия и затова се появи само с надпис „Neymar JR". Футболистът добавя съкращението на „Junior" (б.р. младши) от уважение към баща си.

Секунди, след като прие овациите на публиката, играчът каза и своите първи думи към насъбралата се каталунска общност.

„Добър вечер на всички", каза техничарът на чист каталунски език.

„Много съм щастлив, че ще играя за Барса. Барса е повече от клуб. Много съм развълнуван, много ви благодаря". "Мечтата ми се сбъдна. Ще играя за Барса, ще печеля и ще помогна на Лео Меси да остане най-добрия в света. Visca el Barça (б.р "Да живее Барса")!", заяви бразилецът в спонтанното си изказване.