С група от 15 полеви играчи и трима вратари отборът на Ботев (Пд) излита утре за Болоня за мача реванш срещу "Либертас" (Сан Марино) от първия предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят е в четвъртък от 21,30 ч българско време, съобщава "Труд".

От картотекираните в УЕФА 21 играчи отпаднаха продаденият на "Лудогорец" Абел Анисе, преминалият в "Левски" (Сф) Веселин Минев и румънският национал Серджан Лукин, който отказа да играе и в реванша срещу "Либертас". Мотивът му е, че така може да си провали сигурен трансфер в отбор, участник в евротурнирите. Другият румънец, който бойкотира първата среща в Бургас с аматьорите от Сан Марино - Алесандру Бенга, ще играе в реванша, за да не рискува глоба от клуба.

Шефовете на "Ботев" удължиха с 4 дни срока за размисъл на футболистите. До петък вечерта всеки играч трябва да каже дали остава в отбора при силно редуцирана заплата, или ще си търси друг клуб.

Феновете на "канарчетата" реагирали остро срещу варианта тимът да бъде воден от Велислав Вуцов и преговорите с него са прекратени.