Водачът в схемата на турнира в Букурещ Григор Димитров се класира на четвъртфинал. Първата ни ракета се наложи над Иржи Весели от Чехия със 7:6(5), 6:2 за един час и 22 минути игра на централния корт.

В първата част националът на България стигна до три поредни точки за пробив в шестия гейм, но 198-сантиметровият левичар се защити успешно и взе подаването си. Стигна се до тайбрек. В него Весели започна по-добре и дори поведе с 5:2 точки.

От този момент Димитров вдигна рязко нивото на играта си и с отлични ретури и минаващи удари спечели следващите 5 разигравания, а с това взе и първата част след 52 минути игра. Григор, който е №16 в ранглистата на АТР, беше подкрепян от трибуните в Букурещ от много българи.

На неговия двубой бяха и двамата патрони на турнира - Илие Настасе и Йон Циряк. Хасковлията усети разочарованието у 20-годишния чех и го проби още в първия гейм. Димитров продължи да доминира и стигна до втори брейк за 5:2, когато поведе с 40:0 и реализира третата си възможност.

След това българинът сервираше за място на четвъртфиналите. Той го направи убедително, със сервис гейм на нула. Следващият съперник на Григор Димитров е 92-ият в света Серхий Стаховски от Украйна.