Отборът на Арсенал успя да спечели с 2:0 като гост на Милан в последните минути на тазвечершната среща от 1/8-финалите на Шампионската лига. Така актуалният носител на трофея отпадна от надпреварата и няма да може да защити титлата си.

В първата среща преди две седмици двата тима не си вкараха гол и трябваше да решават всичко тази вечер.

До 85-ата минута двата тима се опитваха да се отпушат в нападение, но многото нарушения и пропуски пред двамата вратари задържаха резултата 0:0.

Пет минути преди края на срещата Сеск Фабрегас пое топката около дъгата на наказателното поле на "росонерите" нагласи си си я и стреля неспасяемо в левия ъгъл на Калач. Австралиецът се разтегна максимално, но не успя да спаси - 1:0 за Арсенал.

Това означаваше, че шампионите от последното издание на турнира трябваше да вкарат два гола в последните минути.

Напрежението обаче дойде много за тима на Карло Анчелоти и той допусна още един гол в последните секунди на срещата. Резервата Тио Уолкът нахлу отдясно и центрира успоредно на гол линията, там чакаше Адебайор, който бутна топката в мрежата за 2:0.

Карло Анчелоти: "Не съжалявам за нищо. Може да съжалявам ако играем добре, но шансът не е на наша страна. Те не ни позволиха да играем нашата игра, а ние трябва да преглътнем загубата и да продължаваме напред. Играчите на Арсенал се справиха добре в опазването на полузащитниците ни и за това създадохме едва няколко положения за гол. Целта ни до края на сезона е четвъртото място в Италия. Не мисля, че с един загубен мач мога да бъда уволнен и не се притеснявам след толкова много успехи напоследък".

Силвио Берлускони: "Карло Анчелоти остава треньор на Милан. Напускането му изобщо не е обсъждано. Арсенал игра по-добре и заслужено спечели".

Арсен Венгер: "Хубаво е за този млад отбор да победи гранд като Милан и това ще се отрази на играчите за в бъдеще. На всеки може да се случи да загуби у дома, а аз изпитвам огромен респект към Милан. Печелившата тактика бе да затворим Кака и да не му позволяваме да играе с топката, което успяхме да направим. Вече сме на четвъртфинал и имаме сили за финал. Днес показахме авторитет, зрелост и талант".