Шефовете на Левски ще възнаградят щедро играчите, ако в сряда те успеят да спечелят първи трофей от 4 години насам. За последно „сините" взеха титлата и Суперкупата през 2009 година.

Сега футболистите ще приберат по 10 000 лева от собствениците на клуба, ако победят Берое на финала за Купата на България. Мачът е утре от 17:30 часа на Градския стадион в Ловеч.

Левски със сигурност ще играе за завишени бонуси и в събота. Тогава „сините" приемат лидера Лудогорец в решителен мач за титлата. Наскоро Тодор Батков призна, че играчите ще получат страхотни възнаграждения, ако отборът спечели дубъл, пише "Тема Спорт".

През пролетта председателят на Управителния съвет на клуба Иво Тонев се закани да спре парите на футболистите. Това стана след равенството с Пирин (Гоце Делчев) и освобождаването на треньора Илиан Илиев. След успеха над Литекс в Ловеч възнагражденията бяха размразени.

Левски ще изиграе 36-ия си финал за Купата на България в сряда. „Сините" имат 26 трофея във витрината си. Любопитното е, че когато в битката за отличието те са срещали съперник от провинцията - винаги са печелили. Това се е случвало точно в 14 двубоя. Левски вече е взимал купата след успех над Берое - през 1979 година, когато сините бият с 4:1.