Българският национал в състава на ЦСКА (Москва) Георги Миланов може да се озове в германската Бундеслига тази зима. Според руския "Известия" към 23-годишния футболист сериозен интерес показват два клуба от немския елит - Щутгарт и Байер (Леверкузен).

Съобщава се, че това лято представители на Щутгарт са опитали да привлекат играча, но не са успели да се договорят с него за личните му условия. Скаути на Байер пък следят българина в настоящата кампания в Шампионска лига и са готови да пратят оферта до ЦСКА за него през януари. Сумата, която могат да извадят за талантливия футболист, е 10 милиона евро.

Миланов няма нищо против да остане в ЦСКА, но клубът е готов да се раздели с него при добра оферта. Изданието съобщава, че става дума за 10-11 милиона евро, което е 4 пъти повече от това, което руснаците платиха на Литекс за национала.

Официалният представител на играча Мирчо Димитров разкри, че Миланов е доволен от всичко в ЦСКА.

"Приятно ни е, че клубове от Бундеслигата се интересуват от Георги, но негов приоритет са изявите му с ЦСКА. Той има добър контакт с всички играчи, треньорски щаб и ръководство. Да, сега той не играе много, както му се иска, но Георги е още млад. Той вярва, че ще му се открие шанс да се превърне в лидер на клуба. За това той много се старае на тренировки и постоянно се усъвършенства. Наскоро разговарях с Миланов и той ми каза, че няма нищо против да играе за ЦСКА до края на кариерата си", обясни Димитров.

През настоящия сезон Леонид Слуцкий не разчита много на Миланов. В 11 мача в Премиер лигата той е бил титуляр само в два мача. В Шампионска лига наставникът също оставя българина на пейката.

В допълнение към силната конкуренция, халфът имаше проблеми и със здравето. Не е изключено той да претърпи операция от херния, което може да го остави извън игра за няколко месеца, пише "Известия".