Малко преди началото на визитата на Лудогорец в Базел за мача от груповата фаза на Шампионската лига срещу местния тим, швейцарският град бе шокиран от престъпления, които звучат ужасяващо за спокойната иначе Швейцария.

Мъж е убил две жени часове преди мача, пише "24 часа". Сигналът за първата екзекуция е подаден към 13,30 ч. При пристигането си полицията заварила наръгана с хладно оръжине 46-годишна германка. Опитите на "Бърза помощ" да я спасят се оказали напразни. Веднага започнала операция по изидрване на извършителя. 3 ч по-късно обаче бил получен нов сигнал за престъпление. Въоръжен с нож мъж бил нахлул в кооперация.

Не нейния вход униформените и лекарският екип заварили 87-годишен мъж с тежка прободна рана, на когото се опитвала да помогне минувачка. При влизането във входа последвал нов ужас. На стълбите мъртва, отново след наръгване лежала швейцарка на 76 г.

Оказало се, че тя е викала за помощ, а възрастният мъж се притекъл. Двете жертви живеели само на десетки метри една от друга. Още вечерта извършителят бил заловен.

Това е 22-годишният Рафаел Ф. След убийствата той се скрил в кооперация, където живеел с майка си и втория си баща. Бруталният убиец обаче не отишъл в техния апартамент. Качил се на най-горния етаж, където се извършвал ремонт на мезонет и заради него той бил отворен.

На второто ниво под тавана Рафаел ненадейно бил заварен от обитаващия апартамента, който бил забравил нещо в него.

По информация на "Блик" той намерил убиеца да седи на стол и да гледа втренчено в пода. Попитал го дали може да му помогне с нещо, но отговор не последвал. След това убиецът станал и напуснал безмълвен. Полицията скоро стигнала до въпросната кооперация. Първоначално били арестувани обитателят на мезонета и строителен работник.

Последният разказва пред "Блик", че се наложило да чакат един час арестувани, докато грешката била поправена и белезниците щракнали около ръцете на Рафаел.

Заради трагедията футболистите на Базел можеше да играят с черни ленти срещу Лудогорец. Чакаше се и от УЕФА да разрешат едноминутно мълчание преди срещата.