Най-старият ни футболен клуб Ботев (Пд) стяга солидни тържества за отбелязване на 100-годишния си юбилей. На пресконференция в града под тепетата президентът на "канарчетата" Юли Попов разкри, че през следващата година в Пловдив за контрола ще гостува европейски гранд с "жълто-черни" екипи.

Ръководителят не пожела да уточни името на клуба, но след брифинга почти призна, че се водят преговори с шампиона на Германия Борусия (Дортмунд), като другите варианти са Арис (Солун) и Норич.

За 100-годишния юбилей на "Градския" стадион в Пловдив ще трябва да се съберат и легендите от "Дийп Пърпъл", с което да се сложи черешката на тортата в юбилейното честване.

Предвидено е също така издаването на албум и книга с историята на Ботев, която ще подготви статистикът-журналист Румен Минков.

Голямата новина за Ботев днес е, че собственикът на клуба Цветан Василев за първи път участва в мероприятие на клуба си. Банкерът точно в 19,12 часа - годината на основаване на "жълто-черните" влезе в зала "Москва" на "Новотел Пловдив" в компанията на Областния управител Здравко Димитров и кмета Иван Тотев.

Преди това Василев бе повече от лаконичен пред представителите на медиите: "Ботев трябва да извоюва правото да играе в ""А група още този сезон. За това е нужна промяна на манталитет от футболисти, през треньори до ръководители".