Татко Ноле с първа победа
Отново силно представяне за Давид Гофен

Броени дни след раждането на сина му Новак Джокович отново се завърна на корта, като това се случи на Мастърса с награден фонд 3,452,415 евро в Париж, където вчера миналогодишният шампион преодоля първото си препятствие, надигравайки Филип Колшрайбер с 6-3 6-4.

Световният №1 започна ударно срещата, печелейки още първото подаване на съперника си, а при 3-0 дори имаше два шанса за още един пробив, но този път германецът се спаси. Натискът на Джокович продължи и малко по-късно той вече сервираше за сета при 5-1, но точно в този момент допусна лек спад и позволи на Колшрайбер да върне моментално единия от пробивите.

Все пак в деветия гейм сърбинът имаше нов шанс да затвори частта на собствен сервис и този път защитаващият титлата си шампион не сгреши. Новак реализира ранен пробив и във втората част, след което съумя да задържи предимството си до края и след час и 24 минути игра записа своята шеста победа от общо седем изиграни мача с този съперник.

След края на срещата Джокович остави специално послание към новородения си син на камерата, на която написа "Стефане, обичам те, татко". В спор за място на четвъртфиналите сърбинът ще се изправи срещу победителя от срещата между поставения под №13 Джон Изнър и представителя на домакините Гаел Монфис, който на старта не срещна особени затруднения и отстрани Жоао Соуса след рутинен успех с 6-1 6-4.

Още двама тенисисти вече успяха да си гарантират място в трети кръг, след като Фернандо Вердаско се наложи с 6-3 3-6 6-4 над 15-ия в схемата Жил Симон, а Кевин Андерсън се справи със Сантяго Хиралдо след 6-4 7-6(8). В следващата фаза южноафриканецът очаква Стан Вавринка или Доминик Тийм, а съперникът на испанеца ще се определи от двубоя между Давид Ферер и Давид Гофен.

Белгиецът, който в неделя отстъпи на Роджър Федерер в спора за титлата в Базел, започна участието си в Париж с успех, след като по-рано днес надигра Лукаш Росол с 6-4 6-3, записвайки своята 43-а победа в последните си 46 мача. Изминалата седмица приключи с разочарование и за Томи Робредо, който загуби финала във Валенсия, но във френската столица той също стартира с победа - 6-3 4-6 7-6(5) над Вашек Поспишил.