Капитанът и плеймейкърът на третодивизионния Марица, съответно Георги Стефанов и Ирфан Юсеинов-Арфата, напускат родния си клуб. Изпълнителният директор на маричани Георги Фиданов призна за интерес към двамата таланти от тимове в "А" група.

"Имената на отборите няма да разкрия, тъй като някой ще помисли, че правя пиар. Да ги задържим при сегашната финасова реалност при нас ще бъде много трудно, а от друга страна - нямаме никакво намарение да спираме, когото и да било при трансфер в отбор с цели по-големи от тези в Марица", сподели пред Topsport.bg Фиданов.

По наша информация, интересът към Стефанов и Юсеинов идва от Сливен. Последният дори бе на крачка от трансфер при "воеводите" през лятото, но тестовете му прекъснаха след контузия в бедрото. За сделка с голмайстора на Марица и капитан Георги Стефанов се знае, че се цанят и от пловдивските "грандове" Ботев и Локомотив.

Данчо Лечков обаче е много по-практичен по този въпрос за разлика от тромавите служите от "Лаута" и стадиона край Бирената. С новите попълнения пък кметът на Сливен ще пробва да позакърпи силно изстанелият откъм играчи състав на "войводите", който рядко събираше група от 18 играчи за всеки мач.