„Левски има най-голям потенциал в България и сме длъжни да го използваме” Това заяви председателят на Управителния съвет Иво Тонев на днешното общо събрание на клуба.

"Имаме стегнат бюджет и неслучайно през лятото бяха намалени заплатите на всички служители в Левски.

Бяха заложени и точни финансови параметри за работа на спортния директор и треньорското ръководство и те се спазват. Нямаме намерение да ги нарушаваме, докато не изчистим задълженията на Левски, допълни Тонев, цитиран от БТА.

"Към днешна дата няма забавени текущи плащания и регулярно се обслужват всички натрупани стари задължения. Спазваме строга финансова дисциплина, каквато е и целта ни за бъдещето", каза още един от главните акционери в клуба. "Левски" има най-голям потенциал в България и това е нещото, над което трябва да се съсредоточи Управителният съвет на клуба в следващите години - реклама, маркетинг, дейности и инициативи", каза Тонев.

"Има изключително сериозно увеличение от продажбата на фен артикули и екипи. Това е свързано с добрата комуникация с фенските организации, но трябва да развием тази идея. Подчертавам, че винаги ще го правим с фенските организации. Това е пътят на "Левски", допълни той. Освен "Междинна станция" в УС влязоха още четирима нови членове - бившите футболисти Николай Илиев и Гошо Гинчев, председателят на сдружение "Сини сърца" Илия Христов, както и друг от главните акционери - Николай Иванов.

"Това са хората, които предстои в следващите години да взимат решенията, които касаят работата в Левски. Естествено, Надзорният съвет е органът, който ще контролира нашата работа", продължи Иво Тонев. "Поставихме си за цел да имаме ясна управленска структура. За последните 11 месеца всички важни решения, които касаеха "Левски", бяха взети от Управителния съвет. Тоест, Левски ще продължи да бъде управляван от него и няма да има решения, взимани като плод на емоции, желанието или намеренията на един или двама души."

"До момента този Управителен съвет е гласувал доверие на спортния директор Георги Иванов и финансовия директор Константин Баждеков, които управляват чисто оперативно клуба. Не се месим и няма да се месим в тяхната работа. Нашата е да задаваме посоките, да поставяме цели и да изискваме тяхното изпълнение. Съответно, запазваме правото да даваме оценки на тези хора. Изискваме дисциплина и спазване на йерархията на управление. Трябват ни дисциплина, ясни задължения и ясни отговорности", завърши той.