Шампионът на Италия по волейбол Тренто си осигури услугите на българския треньор Радостин Стойчев, с който спечели всичките си 4 титли за още три години. Специалистът поднови договора си с клуба до 2018 г.

Президентът на Тренто Диего Мосна обясни, че е много щастлив, че ще продължат пътя си заедно и че това не е просто преподписване с треньора, а е стъпка към бъдещето на клуба. "Радостин Стойчев е само първата стъпка на новия екип, който ние ще създадем ", заяви той.

"Решението да остана беше лесно. Моят първи вариант със сигурност бе този клуб. Много съм привързан и благодарен на Тренто, който от първия ден повярва в мен и ми остави възможност да се уча. Има възможност за стартиране на нов и вълнуващ проект. Нашите цели не се променят - ще се целим винаги нависоко, както го правехме през последния сезон. Ще се опитаме да спечелим всеки мач и ще започнем от отличния гръбнак в отбора от последния сезон", каза пък Радо Стойчев.

Под негово ръководство отборът няколко пъти спечели световното клубно първенство и Шампионската лига. Българският специалист има 285 победи в 341 мача.

Все още не се знае дали българската звезда на тима Матей Казийски ще остане в Тренто и през следващия сезон или ще предпочете да избере някоя от многото примамливи оферти отправени към него от клубове в Италия и чужбина.

Радо Стойчев заедно с генералния мениджър Бруно Да Ре вече работи за сглобяването на отбора за следващия сезон, в който отборът ще играе финал за Суперкупата на Италия, в първенството, за Купата на страната и в Шампионската лига.