Ливърпул спечели домакинството си на шампиона Манчестър Сити с 2:1 на своя "Анфийлд", в срещата между двата тима от 27-ия кръг на английската Висша лига.

Попаденията за победителите реализираха Хендерсън и Коутиньо, докато почетният гол за гостите бе дело на Един Джеко.

Срещата започна вихрено за домакините, които в продължение на 20 минути не дадоха възможност на съперника си да осъществи каквото и да е в нападение, затрупвайки го с грижи в защитната линия от играта.

Хендерсън, Лалана и Стърлинг буквално си правеха каквото преценят в атака, оставайки с празни ръце и уморени крака стабилните, но тежки и тромави Манагала и Компани. Едрите бранители на „гражданите" изпитваха видими затруднения с опазването на бързоногите си опоненти, като Коутиньо и Стърлинг правеха обиколки около тях, без да им оставят възможност за адекватна реакция.

Още в началото на срещата, именно при една от споменатите бързи акции на домакините, Лалана прати топката в мрежата по доста ефектен начин, от близка дистанция и малък ъгъл, но страничният арбитър сигнализира за налична засада.

Няколко минути след това обаче защитата на „небесносините" окончателно капитулира, след мощен изстрел на Хендерсън извън пределите на наказателното поле на Харт. Джордан буквално бе на път да скъса мрежата зад стража, опъвайки я до краен предел за 1:0.

Сити отговори с греда на Серхио Агуеро, но кълбото така и не минаваше голлинията, въпреки усилията на тима да се върне бързо в мача.

След 20-ата минута мърсисайдци занижиха темпото и намалиха оборотите, предоставяйки възможността на съперника да поеме инициативата за известен период от време.

За Сити това бе възможността, от която отборът се нуждаеше. В 25-ата минута топката попадна у Агуеро, който с магично докосване елиминира 5-има в червено, оставяйки Джеко очи в очи с Миньоле, като босненският таран не сгреши, връщайки манчестърци в двубоя - 1:1.

С няколко доста дискусионни засади на Кун и два сериозни шута на Коутиньо на отсрещния край на терена, бе маркиран и краят на първите 45 минути.

Второто полувреме отстъпваше сериозно на показаното през първата част. Атмосферните условия също не бяха на страна на двата тима, като заваля и дъжд, който затрудни максимално състезателите.

Петнайсетина минути преди края на срещата Стърлинг получи топката, прокрадна се между футболистите на съперника и пусна точен пас към Коутиньо, който подобно на Хендерсън, с плътен удар в ъгъла на Харт, не остави шанс за изява на английския страж.

Нова промяна в резултата не бе регистрира и по този начин мърсисайдци се поздравиха с по-скоро заслужен успех, улеснявайки задачата на Челси в борбата за титлата. В същото време за Сити нещата не се нареждат никак добре, а няма да е изненада, ако в края на сезона Мануел Пелегрини напусне „Етихад" за постоянно...

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Шкъртел, Ловрен, Морено, Лалана, Алън, Хендерсън, Коутиньо, Джан, Стърлинг, Маркович

СИТИ: Харт, Компани, Сабалета, Коларов, Мангала, Насри, Силва, Туре, Фернандиньо, Агуеро, Джеко

Съдия: Марк Клатенбърг

Стадион: "Анфийлд"